piątek, 7 grudnia 2012

Najdroższy deser świata

Jak sądzicie, jak wygląda i ile może kosztować najdroższy deser świata? Otóż najdroższy wygląda wprost bajecznie i został wyceniony na ...


Jest dziełem mistrzów z restauracji Serendipity 3 w Nowym Jorku, tych od najdroższej babeczki i najdroższego deseru lodowego. Zrobiony w stylu jajka Faberge jest puddingiem czekoladowym, zdobionym złotymi listkami, szampańskim kawiorem i dwukaratowym brylantem.




Pudding przełożony został biszkoptem Joconde i galaretką szampańską. Ma smak ciemnej czekolady i wykończony został listkami jadalnego 23-karatowego złota. Specjalnie wykonany z czterech różnych rodzajów belgijskiej czekolady w kolorach pomarańczy, whiskey i brzoskwini. Wygląda niesamowicie i jestem pewna, że coś takiego musi smakować jeszcze lepiej - wprost wybornie.

Został sprzedany za 34 370,14 dolarów (kupił go Carl Weininger z UK) i tym samym stał się najdroższym deserem świata.

A moja propozycja na dzisiaj to mus czekoladowy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.