Jak sądzicie, jak wygląda i ile może kosztować najdroższy deser świata? Otóż najdroższy wygląda wprost bajecznie i został wyceniony na ...
Jest dziełem mistrzów z restauracji Serendipity 3 w Nowym Jorku, tych od najdroższej babeczki i najdroższego deseru lodowego. Zrobiony w stylu jajka Faberge jest puddingiem czekoladowym, zdobionym złotymi listkami, szampańskim kawiorem i dwukaratowym brylantem.
Pudding przełożony został biszkoptem Joconde i galaretką szampańską. Ma smak ciemnej czekolady i wykończony został listkami jadalnego 23-karatowego złota. Specjalnie wykonany z czterech różnych rodzajów belgijskiej czekolady w kolorach pomarańczy, whiskey i brzoskwini. Wygląda niesamowicie i jestem pewna, że coś takiego musi smakować jeszcze lepiej - wprost wybornie.
Został sprzedany za 34 370,14 dolarów (kupił go Carl Weininger z UK) i tym samym stał się najdroższym deserem świata.
A moja propozycja na dzisiaj to mus czekoladowy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.